disc-test

DISC test: Een Gratis Online DISC Test [in 2 minuten jouw DISC-profiel]

De Zelforganisatie Fabriek heeft een gratis online disc test (let op: door velen foutief DISK test genoemd) ontwikkeld zodat jij jouw DISC profiel gratis en snel kunt achterhalen. De DISC test wordt in het Nederlands afgenomen en leidt tot het welbekende DISC kleurenprofiel (rood, geel, groen, blauw).

Voor de volledigheid leggen we eerst uit wat de DISC methode test inhoudt. Onder aan deze pagina kun je vervolgens de DISC profiel test gratis maken. 

Meer info over onze DISC trainingen 1 op 1 DISC sessie DISC training met team

 

Wat is een DISC test?

Een DISC test is een assessment waarmee je voorkeursgedrag van personen onderzoekt.

Waarom houdt de ene collega altijd goed rekening met het team terwijl de ander dat niet doet? En waarom maakt de een veel makkelijker besluiten dan de ander? Hoe komt het dat sommigen altijd spelfoutjes zien terwijl anderen dat niet lijken te zien?

Na de online DISC test op deze pagina kun je waarschijnlijk al redelijk wat van deze vragen beantwoorden. De DISC kleurentest deelt gedrag in in bepaalde voorkeursgedragingen en maakt er een DISC profiel (ook wel DISC gedragsprofiel) van.

Ruwweg scoort de online test je op vier persoonlijkheidsstijlen (dominant, invloed, stabiel, consciëntieus). Om tot de score te komen kijkt de test eerst hoe je scoor op de volgende twee assen:

  • As 1: houd je van een snel of een rustig tempo? Mensen die van een snel tempo houden worden bijvoorbeeld gekenmerkt door veel initiatief, een aanwezige persoonlijkheid, en veel gepraat. Mensen die van een rustig tempo houden zijn bijvoorbeeld wat beter in het aannemen van een bescheiden opstelling en goed luisteren. Er is geen goed of fout; beiden hebben voor- en nadelen.
  • As 2: ben je meer taakgericht of mensgericht? Mensen die taakgericht zijn hebben een bepaalde doelmatigheid over zich heen. Zij hebben behoefte aan feitelijke informatie en kennis. Mensen die meer mensgericht zijn werken vanuit persoonlijk contact. Dit zijn vaak zorgzame en sociale mensen die mensen veel vertrouwen kunnen geven.

Op basis van bovenstaande assen kan onderstaande verdeling worden gemaakt in een online DISC test.

Wanneer zet je een DISC test in?

  • Je kunt een DISC analyse doen om de samenwerking in jouw team te verbeteren. Het geeft teamleden inzicht in henzelf en in elkaar.
  • Je kunt een DISC methode test gebruiken in het recruitment proces om een goed beeld te krijgen van nieuwe medewerkers.
  • Je kunt een online DISC test doen als je snel inzicht wilt in jezelf.
  • Je kunt als leider of manager een DISC persoonlijkheids test doen zodat je weet wat de krachten en zwaktes zijn in jouw DISC profiel als het gaat om leidinggeven aan een team.
Meer info over onze DISC trainingen 1 op 1 DISC sessie DISC training met team

 

De online test maken

Onderstaand kun je gratis het DISC assessment maken. Zo krijg je snel inzicht in jouw kleurenprofiel. Let wel op want het is een sterk versimpelde test. De resultaten komen zeer waarschijnlijk in de buurt van jouw echte profiel, maar kunnen een beetje afwijken door de versimpelde test.

De test bestaat uit een tiental stellingen. Geef steeds aan wat het best bij je past. De test geeft vervolgens een grafiek van jouw DISC profiel. Op de pagina daarna kun je tevens meer lezen over verschillende DISC stijlen.