leerdoelen-persoonlijk-leiderschaptraining

Leerdoelen Persoonlijk Leiderschap Training: 5 Leerdoelen

Als je een persoonlijk leiderschap training gaat volgen dan is het belangrijk om jouw eigen leerdoelen scherp te hebben. Op deze pagina werk ik enkele leerdoelen uit zodat je een beeld kunt krijgen of de training persoonlijk leiderschap aansluit op jouw leerdoelen.

Persoonlijk leiderschap gaat in essentie over aan het roer blijven in jouw eigen leven. De volgende leerdoelen passen bij onze training persoonlijk leiderschap.

 

Leerdoel #1 voor de persoonlijk leiderschap training

Wie persoonlijk leiderschap wil ontwikkelen doet er goed aan om op zelfonderzoek uit te gaan. Het kennen van je waarden is een belangrijke basis voor het vertonen van persoonlijk leiderschap. Wie zijn werkzaamheden op waarden kan afstemmen zal met bezieling naar werk komen. Om deze reden is het kennen van je waarden een belangrijk leerdoel van deze training.

Leerdoel #2 voor de persoonlijk leiderschap training

Iedereen wordt geboren met bepaalde talenten die gedurende het leven in meer of mindere mate worden ontwikkeld. Door jezelf de vraag te stellen wat jouw talenten, sterke punten, en zwakke punten zijn, geef je jezelf belangrijke uitgangspunten mee voor het stellen van je persoonlijke doelen. Mensen die juist die zaken doen waar zij goed in zijn, zijn over het algemeen intrinsieker gemotiveerd in hun werk. Het kennen van je talenten en zwakke punten is om deze reden een leerdoel.

Leerdoel #3 voor de persoonlijk leiderschap training

Door jezelf te onderzoeken en beter te leren kennen kun je steeds beter aangeven wie je bent en wat je wilt. Het aangeven van grenzen kan echter lastig zijn, zeker als je dat niet gewend bent te doen. Eigenwaarde en zelfrespect kunnen hier een belangrijke rol in spelen. In onze training leer je – zonder respect voor anderen te verliezen – om je eigen grenzen te bewaken en aan te geven.

Leerdoel #4 voor de persoonlijk leiderschap training

Persoonlijk leiderschap gaat over groeien als persoon. Om als persoon te groeien moet je jezelf leren kennen en vaak is het vragen van feedback een makkelijke manier om inzicht te krijgen over je eigen handelen. Daarnaast is het geven van feedback aan anderen een manier om invloed uit te oefenen op jouw omgeving en op deze manier een omgeving te creëren waarin jij jouw talenten maximaal kunt benutten. Onuitgesproken feedback is bovendien dikwijls een bron van irritaties en conflicten binnen teams. Het geven en ontvangen van feedback is een leerdoel in onze persoonlijk leiderschap training.

Leerdoel #5 voor de persoonlijk leiderschap training

Als je jouw fundament hebt vastgesteld en je kent jouw waarden, talenten, en zwakke punten. Dan kun je doelen stellen die hierbij passen. Om deze doelen te bereiken moet je vervolgens wel nog zelf aan de slag. Hoe je pro-actief kunt handelen naar jouw eigen doelen is ook een belangrijk leerdoel in onze persoonlijk leiderschap training.

 

Bij de Zelforganisatie Fabriek leer jij persoonlijk leiderschap ontwikkelen. Zo worden jij en jouw bedrijf gelukkig. Doe mee aan onze persoonlijk leiderschap training en ervaar de voordelen zelf. Behoefte om eerst even contact te hebben? Je kunt ons bereiken op 020 – 2442 838 of info@zelforganisatiefabriek.nl.