Maak kennis met:
Ilse Herbert

Ilse Herbert

Ik ben Ilse Herbert, dat klinkt Duits, maar mijn achtergrond ligt wat meer naar het westen. Ik ben in Apeldoorn geboren uit een Engelse vader en een Nederlandse moeder, en vernoemd naar het leukste meisje van de buurt (no pressure).  

In 1994 ben ik als als Docent Drama afgestudeerd aan de HKU, met nog steeds geen heel concreet idee van wat ik precies wilde worden. Na een jaar of tien als actrice in het theater te hebben gewerkt, begon het lesgeven weer erg te kriebelen. Iets doen waarbij je anderen in beweging brengt, zowel fysiek als mentaal, past enorm bij mij. Met name op een vlak waar ze zelf ook graag iets in willen leren. Dus geen dramadocent op een middelbare school, maar trainingsacteur in het bedrijfsleven. Al snel verschoof mijn focus volledig naar het trainen zelf en begon ik me daar verder in te scholen. Ik had mijn plek gevonden. Inmiddels ben ik al een behoorlijk aantal jaren fulltime bezig met persoonlijk leiderschap, DISC, time management, effectief communiceren en andere trainingen waar deze onderwerpen een stevig raakvlak mee hebben. 

In mijn vrije tijd kun je me vaak in de dojo vinden waar ik karate train. Als mensen dat horen vragen ze vaak grappend of ze bang voor me moeten zijn. Gelukkig hoor ik van groepen waar ik mee werk juist dat ik snel een veilige en ontspannen sfeer weet te creëren. Ik hou er enorm van om samen met de deelnemers te onderzoeken hoe ze effectiever kunnen worden op een vlak dat belangrijk voor ze is. Om op maat kennis aan te reiken die ze daarbij verder helpt. En omdat geen twee mensen hetzelfde zijn, is mijn werkdag altijd boeiend!